Varusteiden hankinta

Uusien aloittavien partiolaisten vanhemmat ovat usein epätietoisia siitä, mitä partiota varten kannattaa hankkia tai mitä retkille pakataan mukaan. Hankinnoista kannattaa aina keskustella ensisijaisesti oman ryhmänjohtajan kanssa, sillä heillä on se tieto, mitä kukin ryhmä tulee ensi alkuun tarvitsemaan.

Useinmiten ensimmäiset hankinnat lapselle ovat makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet ja rinkka/reppu. Näidenkin varusteiden hankintaa kannattaa lykätä myöhemmäksi, jos yönyliretkiä ei ole heti alkuun tiedossa. Hankintoja tehdessä kannattaa myös pyytää sukulaisia tms. apuun, sillä varusteiden hankinta kerralla saattaa olla kallista puuhaa.

Varusteita ei välttämättä kannata hankkia myöskään uutena, vaan hyviä varusteita löytyy myös käytettynä. Kannattaa hyödyntää esimerkiksi tori.fi:n palstat mutta myös Facebookissa toimii monta kirpputori- ja käytettyjen retkeilyvarusteiden ryhmää erilaisilla hakusanoilla. Nokian Eräveikoillakin on oma partiovarusteiden kirpputori, johon kannattaa liittyä mukaan. Tämän lisäksi Facebookista löytyy valtakunnallinen partiovarusteiden kirppisryhmä.

Retkille ja leireille lähtiessä osallistujat saavat etukäteen listan varusteista, jotka otetaan mukaan. Listasta ei kannata poiketa, sillä usein jokaisella tavaralla on paikkansa retkellä. Jos jonkin varustelistalla olevan tavaran tarpeellisuus epäilyttää, kannattaa ottaa suoraan yhteys retken tai leirin johtajaan. Olemme kuitenkin vanhempien avuksi laatineet pienen yleispätevän ohjeen siitä, mitä retkille kannattaa ottaa mukaan. Lista löytyy tästä alta. Muistakaa aika nimikoida lapsenne kaikki tavarat, jotta löytötavaroiden jakaminen oikeaan kotiin helpottuu.