Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Kaikki lippukunnan toimijat ja ryhmien vetäjät tekevät tätä vapaa-ajallaan ilman korvausta. Maksamalla noin 70 euroa vuodessa (2020) saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n, Hämeen Partiopiirin sekä lippukunnan jäsenmaksu. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, alennetun III-maksun maksavat 4-6 -vuotiaat perhepartiolaiset.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Vapautusta voi anoa vasta sen jälkeen kun jäsenmaksulasku on saapunut, mutta kuitenkin ennen laskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu. Lue lisää jäsenmaksuvapautuksesta Hämeen Partiopiirin sivuilta.

Jäsenmaksun lisäksi kerätään osallistumismaksuja tapahtumiin. Retki- ja leirimaksut vaihtelevat kustannusten mukaisesti. Tyypillisesti lippukunnan retket maksavat 5 €/alkava vuorokausi ja leirit noin 10 €/vrk. Lisäksi partiossa tarvitaan retkillä ja leireillä erilaisia varusteita (mm. rinkka, makuupussi ja –alusta, puukko, ruokailuvälineet, taskulamppu) ja soveltuva vaatetus. Myös partioasu tulee hankittavaksi ainakin sudenpentu- ja seikkailijaikäkauden alussa.