Mitä partio maksaa?

Partio on edullinen harrastus. Kaikki lippukunnan toimijat ja ryhmien vetäjät tekevät tätä vapaa-ajallaan ilman korvausta.

Hämeen Partiopiirin alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2023 on 64,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Hämeen Partiopiirin jäsenmaksuosuudet. Nokian Eräveikkojen jäsenmaksu on 10 €, joka on mukana Suomen Partiolaisilta tulevassa jäsenlaskussa. Jäsenmaksun maksamalla saa osallistua lippukunnan, piirin ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan.

Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, alennetun III-maksun maksavat 4-6 -vuotiaat perhepartiolaiset.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Vapautusta voi anoa vasta sen jälkeen kun jäsenmaksulasku on saapunut, mutta kuitenkin ennen laskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu. Lue lisää jäsenmaksuvapautuksesta Hämeen Partiopiirin sivuilta.

Jäsenmaksun lisäksi kerätään osallistumismaksuja tapahtumiin. Retki- ja leirimaksut vaihtelevat kustannusten mukaisesti. Tyypillisesti lippukunnan retket maksavat 5 €/alkava vuorokausi ja leirit noin 10 €/vrk. Lisäksi partiossa tarvitaan retkillä ja leireillä erilaisia varusteita (mm. rinkka, makuupussi ja –alusta, puukko, ruokailuvälineet, taskulamppu) ja soveltuva vaatetus. Myös partioasu tulee hankittavaksi ainakin sudenpentu- ja seikkailijaikäkauden alussa.