Tietoa Nokian Eräveikoista

Hienoa, että olette valinneet partion harrastukseksenne! Täältä löydätte hieman tietoa Eräveikkojen lippukunnasta. Toivottavasti niistä on apua partiotaipaleen ensi askelissa. Muuta hyödyllistä tietoa löytyy esimerkiksi partiolaiselle-sivulta.

Toiminnassa toteutamme partio-ohjelmaa vapaaehtoisvoimin. Viikoittaisten kokoontumisten lisäksi perinteisiimme kuuluu toiminta luonnossa, retkeily, kisat ja leirit. Olemme aktiivinen ja kasvava erälippukunta. Meillä on hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki.

Partioasu

Perus partioasuun kuuluvat huivi ja paita. Jokainen partiolupauksen antava Eräveikko saa lippukunnalta huivin ja paitaan kiinnitettävät ns. lupausmerkit, eli maailmanjärjestötunnukset. Eräveikoilla on lisäksi oma huivimerkki ja hihamerkki, joita voi ostaa koloiltojen yhteydessä. Huivimerkin hinta on 5 €, hihamerkin hinta 2 € ja maksu mielellään käteisellä. Merkki kiinnitetään ompelemalla huiviin.

Sudenpentujen paitana on tummansininen partiocollege. Seikkailijoiden ja sitä vanhempien käyttämä partiopaita on Eräveikoilla ruskea. Lisäksi partioasuun voi halutessaan ostaa partiovyön ja päähineen, sudenpennuilla väiski ja vanhemmilla tummansininen baretti. Sudenpentujen sinisistä paidoista lippukunta tekee yhteistilauksen toimintakauden alussa. Vanhempien ikäkausien paitoja voi ostaa esimerkiksi Scandian Outdoor Storesta Tampereelta tai Pirkkalasta.

Malli sudenpentujen ja seikkailijoiden merkkien ompelemiseen ja linkit muiden ikäkausien merkkiohjeisiin löytyy Suomen Partiolaisten merkkiohjesivulta.

Lippukunnan jäsenyyden päättäminen

Jos partioharrastus päättyy, tulee jäsenyys päättää Asiointipalvelussa, jäsenyydet välilehdellä olevasta Eroa-napista. Ohjeita Asiointipalvelun käyttöön löytyy Suomen Partiolaisten ohjesivustolta. Lisäksi lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta voi kysyä neuvoa. Jäsenyyden päättäminen päättää jäsenyyden lippukunnassa sekä Suomen Partiolaisissa. Kun jäsenyys on päätetty oikein, jäsen eikä huoltaja(t) saa enää laskuja tai partiopostia.

Retkien ja leirien perusehdot

Retkille ja leireille ilmoittautumiset ovat sitovia tapahtuman ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Mahdollinen peruutus osallistumiseen tulee tehdä tapahtuman johtajalle ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Tapahtuman osallistumismaksu laskutetaan kokonaisuudessaan ilmoittautuneilta. Korvausta kuluihin voi halutessaan anoa partiovakuutuksesta (partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen). Lisätietoja partiovakuutuksesta löydät Suomen Partiolaisten sivuilta.

Partio on kiusaamisvapaa harrastus, ja täten olemme listanneet sen tapahtumien perusehtoihin. Toivomme, että tapahtumissamme ei ilmenisi kiusaaamista ja pyrimme ehkäisemään sitä kaikilla mahdollisilla tavoilla.